Bokslut

I bokslutsarbetet sammanställer man årets samtliga affärstransaktioner i en balansrapport och en resultatrapport. Slutligen kan årets resultat och eventuella skatter räknas ut. Den informationen ligger sedan till grund för företagets inkomstdeklaration.

Årsbokslut eller årsredovisning?

Vid räkenskapsårets slut ska ett årsbokslut göras. Det skiljer lite mellan olika bolagsformer hur det här skall genomföras, och om det är ett årsbokslut eller en årsredovisning som krävs. I de flesta fall är årsredovisningen mer omfattande och ska skickas in till Bolagsverket. Årsredovisningen är en offentlig handling som ska innehålla noter, förvaltningsberättelse och revisionsberättelse. Enkelt sagt så är aktiebolag och ekonomiska föreningar alltid skyldiga att göra årsredovisning, medan det i andra företagsformer avgörs beroende på storlek och bolagsform om det är årsbokslut eller årsredovisning som krävs.

Få hjälp med bokslut i Ljusdal

Vi på Midama i Ljusdal har hög kompetens och stor erfarenhet av att utföra bokslut med hög kvalité. Även du som själv sköter din löpande redovisning är varmt välkommen att ta hjälp med att upprätta bokslutet.

KONTAKTA OSS IDAG

Midama Ekonomi AB

Rattgatan 8
827 35 Ljusdal
0651-122 72
info(a)midama.se

Vi finns på plats

Måndag – Torsdag   08-17
Fredagar (1/1 – 30/6)    08-16
Fredagar (1/7 – 31/12)    08-12